Chetakan Perak: Sejarah, Budaya dan Sosial - Ramli, Ishak; Mohd Aripin, Nur Adibah Nadiah (Unit Penerbitan UiTM Perak, 2023)
12 artis di atas telah mencetak Perak ke dalam 13 buah karya cetakan mereka dengan ideaidea dan komposisi yang menarik. Mereka merupakan pengkarya yang terdiri daripada sekumpulan seniman seni cetakan dan ahli-ahli akademik yang sebahagian besarnya merupakan pendidik seni di Uitm Seri Iskandar, Perak dan beberapa orang lagi seperti Samsudin Wahab dan Fadhli Arrifin pula berkarya di Kuala Lumpur. Pameran Chetakan Perak ini merakam estetika dan keaslian negeri Perak yang kaya dengan sejarah, alam semulajadi dan seni budayanya. Menerusi karya-karya cetakan mereka dapat diselusuri data sosio negeri bertuah ini seperti permainan dan seni muzik tradisional, kesan ekonomi, pembangunan pasca penjajahan, jejak alam dan juga inti kerohanian.