Program pembangunan kapasiti pelajar: MASMED UiTM Cawangan Sarawak - Shamsuddin, Noor Emma; Kanyan, Agnes; Neging, Pressca; Lajim, Siti Farah; Yacob, Yusman (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Program ini telah disertai oleh seramai 205 orang yang terdiri daripada pelajar yang mengambil kursus Business Communication (MGT269) dan Human Resource Management (MGT340). Objektif utama penganjuran program ini adalah untuk meningkatkan kebolehpasaran pelajar dengan memberikan mereka nasihat serta panduan langsung berkenaan teknik temuduga berkesan dan penulisan resume yang menarik dan professional.