Puisi : UiTM di hatiku - Othman, Jamal (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2025)
UiTM tempat ku mencari rezeki 27 tahun keringatku telah disemai disini Ku syukuri ke hadrat ilahi Mengurniakan usia dikala ini Terus menabur bakti demi pertiwi Selagi nadi berdenyut tanpa henti Mendidik anak bangsa dengan penuh sinergi dan integriti Mengubah destini golongan B20 Melangkaui tahap golongan T20 ltulah semangat yang ku azami. UiTM melahirkan graduan disegani. Dunia memandang UiTM hebat dalam segala segi Bidang Kejuruteraan dan Sains Teknologi Tidak kurang hebat juga bidang Sosial dan Seni Pendidik dan pentadbir memberi khidmat dan bakti Demi keselesaan pelajar siswa dan siswi Kemudahan tidaklah "world class university" Kemudahan yang ada sudah memadai Hendaklah kita semua hargai dan mensyukuri Semoga UiTM lestarikan legasi Memimpin UiTM mencapai misi dan visi