Pertandingan debat piala penolong rektor UiTM Mukah tarik penyertaan hebat - Ariffin, Muhammad Shahimi; Kamal Basir, Mohd Zuhaili; Sulaiman, Muhamad Nasarudin; Abdul Razak, Muhammad Anas; Zakariah, Muhammad Zulkhairi (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Pertandingan ini dianjurkan bagi mencungkil bakat-bakat baharu serta melahirkan pelapis yang berpotensi tinggi untuk meneruskan legasi kecemerlangan debat kampus ke peringkat lebih tinggi. Sambutan yang menggalakkan daripada pelajar jelas membuktikan bahawa debat kategori Bahasa Melayu masih relevan dan mampu menarik minat melalui penyertaan yang aktif.