Modul kepimpinan profesional (MKP) perkasa mahasiswa sebagai juara komuniti - Ariffin, Muhammad Shahimi; Kamal Basir, Mohd Zuhaili; Badarul Azam, Akmal Shafiq; Zakariah, Muhammad Zulkhairi; Abdul Razak, Muhammad Anas (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Modul ini merupakan salah satu daripada tiga komponen utama pembangunan kepimpinan pelajar, selain Modul Kepimpinan Dinamik (MKD) dan Modul Kepimpinan Ikon (MKI). MKP dirangka bagi memberi peluang kepada mahasiswa untuk mempraktikkan kepimpinan secara langsung melalui penglibatan dalam komuniti. Ia juga bertujuan mendekatkan mereka dengan masyarakat luar kampus serta memahami cabaran yang dihadapi oleh penduduk setempat.