Taktik peniaga tamak kaut untung - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Peniaga meletakkan tanda harga yang berakhir dengan 9 sen pada barang yang tidak dikenakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) dan harga tidak genap sebelum GST, menunjukkan sikap tamak mengaut keuntungan walaupun satu sen. Lebih mengejutkan fenomena tanda harga 9 sen atau 99 sen berlaku hampir di kebanyakan premis perniagaan termasuk makanan laut yang bukan barang dikenakan GST.