Azam baharu sempena Ramadan - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Kemeriahan Pesta Bola Sepak Euro 2016 yang K bakal tiba semakin terasa. Kemungkinan ramai yang teruja untuk berjaga malam bagi menyaksikan pasukan pilihan mereka. Namun sedar ataupun tidak, adakah kita juga merasa teruja untuk beribadat pada malam-malam Ramadan ini? Berapa ramai yang membuat persiapan bagi menemui bulan istimewa ini? Atau mungkin ramai yang lebih teruja membuat persiapan hari raya? Kaum Muslimin diajak berazam memenuhi Ramadan ini dengan pelbagai aktiviti ibadah bagi meraih ganjaran takwa yang hanya datang setahun sekali. Semua ini dapat dilakukan dengan mula memasang niat untuk berpuasa bersungguh-sungguh selain mempertingkatkan ibadah dan amalan kebajikan lain.