UiTM Cawangan Sarawak sertai karnival Jom Masuk U 2025 (JMU2025), zon Sarawak 1, Bintulu - Anuar, Amira Hazwani; Che Harun, Arif Azizi; Panit, Gloria (Corporate Communication Unit, UiTM Mukah Campus, 2025)
Meletakkan objektif utama sebagai platform menyebar maklumat pendidikan tinggi, pengunjung berpeluang mendapatkan penjelasan terus daripada pakar mengenai pemilihan kursus dan prospek kerjaya melalui program ini. Penganjur turut mempromosikan kemudahan permohonan secara dalam talian melalui sistem UPUOnline. Pelbagai aktiviti menarik disediakan untuk pengunjung termasuk sesi kaunseling pendidikan percuma, pameran maklumat kemasukan, dan perkongsian peluang biasiswa. Wakil-wakil universiti turut memberikan taklimat secara langsung berkenaan program pengajian yang ditawarkan. Sambutan menggalakkan diterima daripada pelajar sekolah, lepasan SPM/STPM, prasiswazah serta ibu bapa.