Transkrip temubual bersama Cikgu Ismail bin Supandi mengenai pengalaman beliau sebagai seorang guru besar yang dianugerahi perkhidmatan cemerlang di Negeri Selangor - Abdul Malek, Ahmad Norsyakir Hanis; Mohd Hasim, Ahmad Nufairi; Ismail, Muhammad Amar Fakhri (2014)
Transkrip ini mengandungi temu bual bersama Encik Ismail Bin Supandi mengenai kerjaya beliau dalam bidang pendidikan yang sudah melebihi 30 tahun penglibatan. Temu bual ini telah dijalankan di kediaman beliau di No. 11, Lorong Puteri 3, Taman Desa Indah, Jalan Sungai Jati, 41000 Klang, Selangor Darul Ehsan pada 21 Mei 2014 bermula jam 9:00 malam, dan disambung pada 22 Mei 2014 bermula jam 8:00 malam. Beliau merupakan salah seorang Guru Besar yang berpengalaman luas, berdedikasi dalam menguruskan pentadbiran sekolah, dan bersungguh-sungguh dalam membentuk generasi baru yang sihat mental dan fizikalnya. Transkrip ini menyentuh serba sedikit tentang latar belakang beliau serta pengalaman beliau sepanjang penglibatan beliau di dalam bidang pendidikan. Beliau turut menceritakan bagaimana beliau boleh berkecimpung dalam bidang sastera, atau lebih terperinci dalam bidang penulisan. Beliau juga menerangkan tentang hasil-hasil penulisan beliau seperti sajak, cerpen kanak-kanak, berita-berita semasa, dan banyak lagi.