D’Planters’ team building - Mahdian, Suraiya (UiTM Sarawak, 2020)
Bagi memupuk semangat setia kawan dan kerja dalam berpasukan, persatuan D'Planters' Guild telah menganjurkan program D'Planters’ Team Building. Program ini telah diadakan pada 11 hingga 13 Oktober 2019 bertempat di Kern Belia Mukah. Seramai 226 orang peserta dari program Diploma Pengurusan Ladang, Diploma Pengeluaran Herba dan Diploma Akuakultur telah menjayakan program ini. Pelajar semester 5 merupakan penganjur bagi program ini dan pelajar semester 1 sebagai peserta. Program ini adalah diwajibkan ke atas semua pelajar semester 1 dari ketiga-tiga program yang bernaung di bawah Fakulti Perladangan dan Agroteknologi.