Kem pengukuhan dan pemantapan akademik Fakulti Perladangan dan Agroteknologi - Mahdian, Suraiya (UiTM Sarawak, 2020)
Kem Pengukuhan dan Pemantapan Akademik merupakan idea yang dicetuskan oleh Encik Muhamad Syukrie bin Haji Abu Talip, Ketua Pusat Pengajian Sains, Perladangan dan Agroteknologi, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah. Kem ini merupakan inisiatif yang telah diambil oleh Encik Muhamad Syukrie bersama para pensyarah di bawah Pusat Pengajian Sains, Peladangan dan Agroteknologi untuk membantu para pelajar yang mendapat CGPA 2.49 dan ke bawah dalam peperiksaan akhir semester lepas.