Program MITASA: ke arah pemantapan kebajikan akademia - Jack, Suriani (UiTM Sarawak, 2020)
Pada 18 April 2019 yang lalu, Kesatuan Kakitangan Akademik, MITASA Cawangan Sarawak dengan kerjasama MITASA UiTM Se-Malaysia telah mengadakan program berbentuk ceramah bertajuk: "Ke Arah Pemantapan Kebajikan Akademia" yang telah diadakan di Bilik Seminar Utama, UiTM Kampus Samarahan 2. Antara objektif program tersebut adalah untuk memberi kefahaman tentang peranan MITASA serta manfaat yang diperolehi sebagai ahli persatuan.