Lawatan akademik ke makmal Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi, Universiti Teknologi MARA (UiTM), Kampus Shah Alam - Ahing, Theresa; James, Adjullea (UiTM Sarawak, 2020)
Aplikasi teknologi dalam bidang sukan amat penting untuk melahirkan atlet yang berprestasi tinggi melalui latihan fizikal, peralatan yang digunakan, prasarana mahupun proses penilaian prestasi atlet. Sehubungan itu, bakal graduan UiTM Cawangan Sarawak tidak harus ketinggalan dalam memahirkan diri dengan 'it/mv sains sukan ke arah melahirkan lebih ramai pakar dalam bidang sains sukan suatu hari nanti.