Dari kaca mata, Datuk Seri Idris Jusoh: dunia iktiraf pendidikan tinggi kita - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Saya gembira apabila mendengar berita bahawa dua S pendebat Universiti Teknologi MARA (UiTM), Mifzal Mohammed dan Jasmine Ho Abdullah, memenangi kategori utama Pertandingan Debat Antara Universiti Cambridge pada Oktober 2015 di United Kingdom. Dalam perjalanan menuju ke arah kemenangan, mereka mengalahkan pendebat universiti terkemuka dunia seperti Oxford dan Harvard, termasuk Cambridge di gelanggang mereka sendiri. Saya bersyukur kerana pelajar kita dari UiTM membuktikan bahawa mahasiswa Malaysia berkebolehan berfikir dan berhujah secara kritis dan kreatif, serta boleh berjaya di persada antarabangsa lebih-lebih lagi dalam Bahasa Inggeris.