Dari kaca mata, Datuk Seri Idris Jusoh: UiTM lestari kecemerlangan - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2016)
Saya tersenyum lebar membaca cerita Wan Naz Sri Wan Aria, seorang anak Melayu yang dilantik sebagai ketua jurutera struktur pembinaan Menara Jam Diraja Makkah atau dikenali sebagai Abraj Al-Bait di Masjidil Haram, Makkah. Lebih membanggakan lagi apabila saya tahu bahawa beliau adalah alumni Universiti Teknologi MARA (UiTM). Saya menjemput Wan Nazri ke pejabat saya dan dia menceritakan pengalamannya dari UiTM hingga ke sebuah firma kejuruteraan Jerman yang terkemuka. Beliau memberitahu bagaimana usaha kerasnya semasa bergraduat dan hanya menerima gaji sebanyak RM400 sebulan kerana ingin menimba ilmu pengetahuan daripada seorang mentor yang dianggap hebat di matanya.