Perancangan kewangan dan etika usahawan Muslim - Ali, Noor Malinjasari; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Abdullah, Nur Muslimah Kamilah; Mohd Yusoff, Yau’mee Hayati; Borhanddin, Rahayu Izwani; Setia, Roszainora; Kamaruddin, Kardina; Mokhlas, Hasmi; Mohamad Khodri Harahap, Afif Zuhri (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2024)
Sebagai usahawan Muslim yang pentingkan kejayaan, salah satu aspek adalah etika yang dipegang dalam perancangan kewangan terutama untuk urusan organisasi. Perancangan kewangan adalah penting untuk kesejahteraan individu dan keluarga dalam meneruskan kehidupan seharian kerana setiap keputusan kewangan boleh memberi kesan kepada kehidupan dan keluarga. Seorang Muslim adalah digalakkan untuk merancang kehidupannya daripada aspek eknomi dan kewangan terutama untuk mencapai objektif Syariah.