Universiti Teknologi MARA (UiTM) rakan strategik Inisiatif Pendapatan Rakyat (IPR) - Amirrudin, Faizatul Akmam; Mohd Shariff, Balqis (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2024)
Pelaksanaan Inisiatif Pendapatan Rakyat (IPR) memerlukan kerjasama yang erat antara peserta program IPR, kerajaan dan rakan strategik dalam meningkatkan pendapatan golongan sasar dan seterusnya meningkatkan ekonomi harian. Dalam usaha menjayakan objektif IPR ini, Universiti Teknologi Mara telah menjadi Rakan Strategik Bersama Kementerian Ekonomi bagi beberapa kerjasama yang memberi manafaat kepada peserta IPR dan komuniti.