Azam baharu UiTM FC - UiTM, Korporat UiTM (Corporate Communications Department, 2019)
28 Januari 2019, bertempat di Dewan Seri Budiman, UITM Shah Alam, pasukan bola sepak UiTM telah mengadakan majlis memperkenalkan barisan pemain, pegawai dan jersi pasukan bagi saingan Liga Premier Malaysia 2019. Majlis telah disempurnakan oleh YBhg. Prof. Dato' Dr. Abdullah Mohamad Said, Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar (HEP). Bagi tahun 2019 UiTM FC telah melantik Ismail Zakaria sebagai ketua jurulatih baharu bagi menggantikan Wan Mustafa Wan Ismail. Bagi saingan tahun 2019 ini juga UITM turut menggunakan tiga pemain import baharu dari Brunel, Senegal dan Uganda. Pada tahun 2019 UiTM FC telah menerima tajaan daripada rakan rasmi pakaian. Antaranya Active Sports, barangan fisioterapi dari ATF Sport Taiping, rakan rasmi minuman dari H321 dan rakan rasmi insurans dari Gemilang Empire. UiTM FC merupakan kelab bola sepak bertaraf universiti yang beraksi dalam saingan Liga Perdana Malaysia. Bagi musim 2019 ini dengan semangat dan azam baharu, UiTM FC berhasrat meningkatkan pencapaian yang lebih baik berbanding tahun 2018 bersesuaian dengan konsep melahirkan "The Thingking Footballer" dan "Football with Brain".