Peranan usahawan wanita dalam memperkasakan keusahawanan digital - Amirrudin, Faizatul Akmam; Mohd Shariff, Balqis (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2024)
Dalam era digital yang berkembang pesat, keusahawanan telah muncul sebagai pemacu pertumbuhan ekonomi, inovasi produk yang berdaya saing dan transformasi masyarakat yang produktif. Di tengah-tengah landskap dinamik ini, memperkasa usahawan wanita semakin mendapat pengiktirafan sebagai pemacu utama pembangunan yang inklusif dan mampan. Dengan memanfaatkan kuasa keusahawanan digital, usahawan wanita mampu bersaing dalam dunia digital yang dipelopori oleh golongan Adam dan merubah pandangan stereotaip segelintir kelompok yang masih memandang rendah terhadap kemampuan wanita untuk bersaing dalam dunia digital, dan merubah industri.