Panduan penghasilan komik kanak-kanak - Ahmad Radzi, Mohamad Quzami An-Nuur; Abdul Basir, Muhammad Khairul Aiman (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2024)
Komik merupakan salah satu penerbitan yang mana beorentasikan hiburan. Selain daripada itu, komik dilihat mampu memberikan impak dan juga kesan kepada pembacanya. Oleh sebab itu, pereka komik atau usahawan dalam bidang komik perlulah peka dan mempunyai pengetahuan yang baik mengenai komik sebelum ia diterbitkan. Terdapat pelbagai jenis komik yang boleh dijumpai pada harini ini seperti komik strip yang banyak terdapat dalam surat khabar, komik editorial yang sering diterbitkan dalam bentuk satu panel dan komik grafik yang dihasilkan dalam bentuk buku atau berjilid.