Mendepani cabaran transformasi digital dalam keusahawanan sosial - Amirrudin, Faizatul Akmam; Ahmad Jamil, Norina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2024)
Keusahawanan sosial di Malaysia merupakan satu bidang yang semakin mendapat perhatian dan berkembang pesat seiring dengan perubahan digital di dalam sosioekonomi masyarakat. Prinsip asas keusahwanan sosial bukanlah berteraskan keuntungan semata-mata tetapi meliputi inovasi sosial yang mampan dalam menangani isuisu sosial, alam sekitar dan komuniti. Namun, usahawan sosial di Malaysia perlu mendepani pelbagai cabaran digital yang menghalang mereka daripada mencapai potensi penuh konsep keusahawanan sosial itu sendiri.