Kepentingan pembungkusan barangan/produk - Nayan, Surina; Nayan, Suhaimi (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Pembungkusan sesuatu barang atau produk memainkan peranan yang sangat penting dalam menjamin kejayaan sesuatu perniagaan. Salah satu faktor sesuatu produk dapat dijual atau dipasarkan adalah kerana pembungkusannya. Sebagai contohnya produk di bawah ini, yang mana satu akan menarik minat pelanggan? Produk dari penjual A atau B? Jawapannya sudah pastilah produk dari penjual B.