Tunai atau keuntungan: sama atau berbeza - Juan, Delilah Samson; Abdillah, Azlin (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Kita selalu hairan kenapa terdapat perniagaan yang sangat menguntungkan boleh dengan sekelip mata gulung tikar kerana masalah aliran tunai. Ini merupakan situasi tipikal yang menunjukkan kekeliruan mengenai aliran tunai dan keuntungan untuk sesebuah perniagaan. Perbezaan antara keduanya harus difahami dalam mengurus perniagaan untuk memastikan kelangsungannya.