Peniaga dan vendor: tips mencari vendor untuk kejayaan perniagaan - Mohamad, Siti Aishah; Azer, Ilyani (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Vendor adalah penjual atau pembekal barangan. Perniagaan berkonsepkan vendor ini mendapat sambutan terutama kepada peniaga kecil yang baru memulakan perniagaan. Konsep perniagaan ini membolehkan peniaga kecil bertapak dengan modal yang sedikit.