Whatsapp Business sebagai strategi pemasaran - Mohamad Razali, Nur Hanisah; Jasmi, Zarith Sofia; Kamaruddin, Faten Elina; Abd Halim, Siti Noorhaslina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Whatsapp merupakan perkhidmatan mesej perisian percuma dan platform terus dan suara IP (VoIP) yang dimiliki oleh Facebook. Aplikasi ini membolehkan penghantaran mesej teks dan panggilan suara, panggilan video dan media lain seperti dokumen, lokasi pengguna dan nombor panggilan.