Tenunan kain keringkam: bumi kenyalang merentasi ke persada dunia - Narawi, Susana; Ahmad, Azura; Norizan, Saifulrizan; Ismail, Nur Izyan; Yassin, Siti Aimi (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Pada tahun 2019, sulaman kain keringkam merupakan salah satu seni yang telah dipamer di Amsterdam. Selain daripada itu, ia adalah salah satu hasil seni yang dicalon untuk mendapat pengiktirafan Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa Bersatu (UNESCO).