Implikasi pengurusan aliran tunai tidak sempurna terhadap perniagaan - Mohamad Fadzillah, Fazni; Mohd Noor, Azura; Ahmad @ Muhammad, Norizam (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Pengurusan aliran tunai merupakan satu aspek yang amat penting dalam perniagaan untuk memastikan kelancaran urusniaga perniagaan tersebut. Jika pengurusan aliran tunai ini dijalankan dengan cekap, hubungan yang baik akan terbina dengan pihak-pihak yang berkepentingan dalam urusan perniagaan misalnya hubungan yang baik dengan pembekal apabila perniagaan mampu membayar hutang dalam masa yang ditetapkan. Integriti dan keupayaan tunai perniagaan itu tidak akan dipertikaikan di kalangan pemain industri tersebut. Namun dengan keadaan ekonomi dunia yang masih dalam peringkat pemulihan daripada Pandemik Covid 19 ini banyak perniagaan menghadapi masalah pengurusan aliran tunai.