Kisah kejayaan kosmetik Alha Alfa - Naseri, Roszi Naszariah Nasni; Abas, Norlela (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Alha Alfa Kosmetik merupakan perintis dalam pasaran kosmetik organik yang diasaskan oleh Dato’ Al Halim Mohd Al Fadzil atau lebih dikenali sebagai Dato’ Alha Alfa. Beliau mengorak langkah pertamanya dalam dunia perniagaan pada tahun 2017, apabila beliau berjaya mengeluarkan produk pertamanya, Alha Alfa Lenses, yang merupakan hasil kerjasama dengan sebuah kilang tempatan. Kemudian, beliau mengembangkan pasaran dan beralih kepada barangan kosmetik organik seperti bedak asas, maskara, bayangan mata, pemerah pipi dan sebagainya.