Syarikat Cactus Cash Register (M) Sdn. Bhd. / Rafidah Rahmat ... [et al.] - Rahmat, Rafidah; Abdul Wahab, Liz Asnawati; Ismail, Norashikin; Mohamad Sebari, Mohd. Halil; Shamsudin, Khairul Anuar (Faculty of Communication and Media Studies, 1997)
Syarikat Cactus Cash Register (M) Sdn. Bhd. ini menjalankan perniagaan menjual barangan elektronik iaitu mesin kira-kira tunai dan menawarkan perkhidmatan baikpulih kepada pembeli yang beralamat di No. 25A & 27 A, Jalan Daya 11, Taman Daya, Kepong, Kuala Lumpur. Syarikat ini memulakan perniagaannya bermula pada Januari 1998 dengan mempunyai kakitangan seramai lapan orang. Tujuan perniagaan ini dijalankan kerana wujudnya pusat-pusat perniagaan baru dan kaunter-kaunter pembayaran kerajaan dan swasta yang memerlukan mesin kira-kira yang diprogramkan mengikut jenis perniagaan bagi menjamin ketepatan hasil jualan.