Qr kod dan perniagaan - Alhady, Syed Mohammed; Zakairia, Azfahanee; Ahmad, Sarah Sabir (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
QR kod adalah singkatan kepada ‘Quick response’. Ia adalah sejenis kod bar dua dimensi (2D) yang digunakan untuk memudahkan akses kepada maklumat dalam talian melalui kamera digital pada telefon pintar atau tablet.