Kepentingan pendigitalan kepada usahawan - Tajuddin, Norulhuda; Ahmad, Siti Hasziani; Hashim, Ina Murni (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Tahun 2022, pendigitalan menjadi semakin di dalam dunia perniagaan. Usahawan yang mengambil tahu cara bagaimana pendigitalan berfungsi, pasti mengetahui kebaikan dan manfaat mengenainya. Malah dengan adanya pelbagai platform sosial media seperti Facebook, Twitter, TikTok dan sebagainya, ini membolehkan pendigitalan disasarkan kepada semua lapisan umur. Sebagai contoh, Facebook lebih kenali dan popular di kalangan orang berumur manakala Twitter lebih digemari oleh golongan remaja. Maka, peluang untuk pendigitalan tidak terhad mengikut umur usahawan tertentu. Ia bergantung kepada keinginan mereka sendiri untuk meneroka peluang melalui media digital.