Matlamat melahirkan usahawan berorientasikan kelestarian - Mohd Radzi, Naziatul Aziah; Saidi, Normaizatul Akma; Mansor, Nur Aliah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Dasar Keusahawanan Nasional (2030) bertujuan untuk memberi panduan kepada penyediaan kerangka atau ekosistem yang holistik untuk pembangunan keusahawanan di Malaysia. Kerajaan sangat komited untuk melahirkan lebih ramai lagi usahawan memandangkan peranan usahawan yang memberi sumbangan kepada KDNK negara, memberikan daya saing dalam perindustrian serta penciptaan peluang pekerjaan.