Apakah minda usahawan perlu untuk pastikan perniagaan bertahan dan berkembang? - Md. Jani, Siti Hajar; Amer, Afizan (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Sebelum ini kita sering di dengarkan bahawa seorang ahli perniagaan mesti berani mengambil risiko. Sifat berani mengambil risiko sebenarnya adalah antara minda yang wajib dimiliki oleh seorang usahawan. Tetapi untuk berjaya dalam menjalankan perniagaan, keberanian sahaja tidak mencukupi. Ini adalah set pemikiran yang mesti dimiliki oleh ahli perniagaan.