Memahami kemahiran kepimpinan digital yang mesti ada pada usahawan IKS - Md. Jani, Siti Hajar; Amer, Afizan (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Transformasi digital memerlukan pembanggunan kemahiran khas pada para usahawan , terutamanya untuk pemimpin syarikat. Menariknya, mahir menggunakan aset teknologi bukanlah satu-satunya kemahiran yang mesti ada. Seorang pemimpin digital juga mesti mempunyai kemahiran insaniah yang menyokong transformasi digital syarikat. Untuk butiran lanjut, berikut ialah kemahiran kepimpinan digital yang mesti dimiliki.