Usahawan dan pengurusan konflik - Ali, Noor Malinjasari; Muhammad Khodri Harahap, Afif Zuhri; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Mohamed Yusoff, Yaumee Hayati; Abdullah, Nurmuslimah Kamilah; Mokhlas, Hasmi; Kamaruddin, Kardina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Konsep mengenai konflik telah menjadi objek analisis dalam pelbagai bidang kajian terutama dalam proses membuat keputusan dalam organisasi. Konflik telah dipertimbangkan sebagai satu elemen yang boleh menjadi agen perubahan dan telah berevolusi dalam firma dalaman terutama dalam aspek bukan sahaja kerja dalam kumpulan tetapi juga hubungan antara mereka (Montoya-Weiss et al, 2001).