Persekitaran makro dan mikro untuk usahawan - Ali, Noor Malinjasari; Muhammad Khodri Harahap, Afif Zuhri; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Mohamed Yusoff, Yaumee Hayati; Abdullah, Nurmuslimah Kamilah; Mokhlas, Hasmi; Kamaruddin, Kardina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Usahawan merupakan antara tonggak penting untuk ekonomi negara. Bagi memastikan dapat berfungsi dengan sepenuhnya adalah penting bagi usahawan mempelajari sedikit perkara asas mengenai keusahawanan, antaranya termasuklah bidang ekonomi dan persekitaran. Persekitaran usahawan banyak dibentuk oleh pelbagai faktor sama ada faktor dalaman atau faktor luaran. Sebelum dikupas lebih lanjut, mari kita memahami apakah persekitaran makro dan mikro untuk usahawan?