Pekerja yang penting untuk usahawan ke arah prestasi mampan organisasi - Ali, Noor Malinjasari; Muhammad Khodri Harahap, Afif Zuhri; Abd Ghani, Roseziahazni; Abu Samah, A’tiqah Rashidah; Mohamed Yusoff, Yaumee Hayati; Abdullah, Nurmuslimah Kamilah; Borhanuddin, Rahayu Izwani; Kamaruddin, Kardina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Semenjak beberapa tahun kebelakangan, terdapat minat terhadap pembangunan organisasi yang mampan. Konsep kemampanan ini diambil daripada bidang ekologi yang merujuk kepada sistem dengan kapasiti dan proses untuk berkembang, dijaga dengan rapi dan dibangunkan dengan penuh kasih sayang. Kemampanan juga ditakrifkan sebagai satu usaha untuk memelihara, memulihkan, menggunakan dan penggunaan balik sumber asli dalam cara yang cekap dan berkesan.