Perancangan sumber perusahaan (Enterprise Resource Planning) - Sulong @ A. Rashid, Ruzaidah; Ali, Noor Malinjasari; Mohd Noor, Hasmida; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Mat Salleh, Suzila; Mohamed Nor, Raslina (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Di dalam era globalisasi dan digitalisasi sistem maklumat yang efisiyen menjadi keutamaan kepada ahli perniagaan bagi membantu dalam pembuatan keputusan. Semua maklumat perlu dicapai dengan cepat, tepat dan terkini untuk berhadapan dengan segala kemungkinan terutama yang melibatkan kepuasan pelanggan dan juga yang berkaitan dengan pengurusan sumber. Usahawan perlu mempelajari sistem yang berkaitan yang akan memudahkan urusan perniagaannya seperti ERP.