Khairul Aming usahawan sambal - Mat Salleh, Suzila; Ali, Noor Malinjasari; Hamzah, Siti Fatimah Mardiah; Mohd Noor, Hasmida; Mohamed Nor, Raslina; Sulong @ A. Rashid, Ruzaidah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Khairul Aming merupakan usahawan muda jutawan yang berjaya mencuri hati rakyat Malaysia dengan sambal Nyet pedasnya. Beliau juga merupakan personaliti media sosial yang berkongsi masakan-masakan lain. Sambal Nyet Khairul Aming telah menjadi hidangan yang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia dan beliau dianggap sebagai salah seorang pelopor dan ikon dalam industri makanan yang inovatif dan kreatif.