‘Busy Book’: dari cikgu tadika ke Al-Ain Creative - Kamarudin, Nurfaizah; Halamy, Suhaida; Mohsin, Mohsinin (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Berniaga bukanlah suatu perkara yang mudah untuk dilakukan, namun ianya tidaklah mustahil untuk direalisasikan. Bidang perniagaan memerlukan kesungguhan, keupayaan diri dan juga faktor penggalak lain seperti modal, ilmu pengetahuan berkaitan perniagaan dan semestinya sokongan dan dokongan keluarga rapat. Bermulanya perjalanan seorang usahawan muda, Puan Nur Ain Hj. Kamarudin dari kerjaya sebagai seorang cikgu di sebuah tadika swasta di Bangi, Selangor, namun tekad mengambil keputusan berani untuk berhenti kerja demi meneruskan minat perniagaan kraftangan buatan sendiri. Pada 2018, beliau menubuhkan “Handmade by Ainnur” yang kemudiannya dikenali sebagai Al-Ain Creative. Syarikat ini telah didaftarkan di bawah SME dan Puan Nur Ain memilih proses pembelajaran sebagai konsep utama perniagaan.