Usahawan dan informasi - Zakaria, Azfahanee; Syed Ahmad Alhady, Syed Mohammed Alhady; Sabir Ahmad, Sarah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Perniagaan adalah satu platform di mana seandainya dilakukan berserta dengan informasi dan strategi akan memberikan pulangan yang baik. Oleh itu, ramai yang menjadikan perniagaan sebagai salah satu cabang untuk menambahkan pendapatan bagi menampung perbelanjaan harian dan juga untuk menampung ‘life style’ seseorang. Untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya, usahawan perlu mempunyai beberapa kebolehan (skil) dan sikap yang positif seperti kebolehan berkomunikasi, kebolehan untuk menjual, sikap sentiasa ingin belajar dan juga keupayaan menyusun strategi dengan berkesan.