Cetusan inovasi sebagai pemacu daya saing usahawan - Mohd Radzi, Naziatul Aziah; Saidi, Normaizatul Akma; Ab. Ghaffar, Siti Fatimah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Antara kriteria ataupun ciri yang perlu ada pada setiap diri usahawan adalah inovatif, kritis dan bijak meraih peluang sedia ada. Namun perkara terpenting sekali yang perlu dimiliki adalah ketersediaan dan keupayaan usahawan menghadapi cabaran. Tekanan globalisasi mendorong kepada persekitaran dinamik yang memerlukan para usahawan untuk peka dan mampu menghadapi sebarang kebarangkalian yang mungkin boleh berlaku pada bila-bila masa. Untuk kekal relevan dan terus berdaya saing, para usahawan harus mengaplikasikan elemen inovasi dalam penghasilan produk, penyediaan perkhidmatan dan aplikasi perniagaan.