Usahawan: sumbangan cukai ke arah pencapaian matlamat pembangunan mampan - Norizan, Saifulrizan; Ibrahim, Marina; Sulaiman, Norhayati (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Matlamat Pembangunan Mampan (SDG) ialah seruan global kepada semua kerajaan, perniagaan dan masyarakat awam untuk bekerjasama dalam usaha menamatkan kemiskinan dan mencipta kehidupan yang lebih baik untuk rakyat pada tahun 2030. Ini adalah selaras dengan agenda SDG untuk menghapuskan kemiskinan dan sifar kelaparan di kalangan rakyat. Justeru itu, SDG menyeru perniagaan di Malaysia terutamanya usahawan-usahawan yang berperanan penting untuk menggunakan kreativiti dan inovasi mereka untuk menyelesaikan cabaran pembangunan mampan.