3 Pemikiran penting untuk memulakan perniagaan - Bee-Hoong, Tay (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Dunia perniagaan sememangnya penuh dengan cabaran. Ketika ekonomi negara sedang pulih daripada wabak COVID-19, ramai di antara graduan baru, suri rumah mahupun pekerja yang hilang pekerjaan telah mencari jalan untuk memulakan perniagaan sendiri. Peniaga baharu biasanya menghadapi cabaran dari segi penembusan pasaran kerana adalah susah bagi meraka untuk bersaing dengan syarikat besar yang telah kukuh dari segi kewangan, kematangan produk dan tenaga kerja. Dalam keadaan ini, apakah ciri-ciri yang perlu ada supaya peniaga baharu boleh kekal bersaing pada masa yang sama dapat menghadapi cabaran di masa depan.