Jual beli dalam talian: etika peniaga dan hak pengguna - Misnan, Noorimah; Muda@Yusof, Syafini; Wan Musa, Wan Mardiana; Harun, Shahariah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Perniagaan dalam talian atau perniagaan online menjadi semakin popular sejak COVID-19 melanda dunia. Pelbagai medium digunakan oleh peniaga untuk menjual barangan dan menawarkan perkhidmatan. Ia merupakan satu sumber pendapatan kepada peniaga dan kemudahan kepada pembeli untuk membeli-belah. Pengguna dengan mudah melihat iklan-iklan jualan di pelbagai platform media sosial seperti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, WhatsApp dan Tik Tok.