Nak mula bisnes online tapi bagaimana? Jom sertai ‘INSKEN’ - Shaari @ Mat Saman, Nurulhasni; Ali, Alizah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Menjalankan perniagaan ketika negara dilanda covid 19 bukanlah satu perkara yang mudah. Akibat penularan wabak tersebut, ramai peniaga dan usahawan yang terkesan dan terjejas teruk, tak kurang juga bisnes yang dijalankan hampir lingkup. Pandemik Covid 19 menjadikan urusan perniagaan biasa berubah kepada perniagaan dalam talian (online). Pandemik telah membawa kepada lonjakan dalam e-dagang dan transformasi digital. Oleh yang demikian, peniaga dan usahawan perlu tahu dan mahir meggunakan pelbagai aplikasi terkini untuk mempromosi dan memasarkan barangan dagangan secara dalam talian. Persoalannya, bagaimana?