Elizabeth Arden - Abd Manaf, Khamisah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Elizabeth Arden menubuhkan industri kecantikan Amerika seabad yang lalu. Dilahirkan sebagai Florence Nightingale Graham, dia mengembara dari luar bandar Kanada ke New York City, di mana dia membuka salon Red Door pertama di Fifth Avenue pada tahun 1910 (Arden, Elizabeth (1878–1966).