Transkrip wawancara bersama: Prebet Md Said bin Adam mengenai serangan komunis di Ulu Lenggong, Baling, Kedah pada 29 Oktober 1981 bersamaan 1 Muharram 1402 - Tukiman, Nur Artini; Adam, Siti Nurul Atiqah (2015)
Wawancara ini telah dijalankan di antara Siti Nurul Atiqah binti Adam dan Nur Artini binti Tukiman dengan Prebet Md Said bin Adam. Wawancara ini berlangsung di rumah beliau yang beralamat di 9614, KM6, Jalan Pulau Gadong, Klebang Besar, 75200 Melaka Bandaraya Bersejarah pada 7 Disember 2014 (jam 9:30 malam) dan mengambil masa selama tiga jam. Prebet Md Said dilahirkan pada 20 Februari 1961 dan berumur 53 tahun ketika ditemu bual. Beliau memulakan kerjaya sebagai askar pada usia 18 tahun 3 bulan. Kini, beliau merupakan ketua nelayan bagi kawasan Klebang Besar, Melaka. Sepanjang temu ramah ini, Prebet Md Said menceritakan tentang pengalaman beliau sebelum, semasa, dan selepas serangan komunis. Di akhir temu ramah, Prebet Md Said turut ditanya tentang harapan beliau terhadap generasi muda sekarang tentang semangat mempertahankan negara. Beliau dilihat sebagai seorang pejuang negara yang sangat bersemangat serta turut berusaha memberikan kerjasama terbaik bagi menjayakan wawancara ini.