Pemulihan sektor pelancongan pasca Covid-19 - Mohd Kassim, Nor Akila (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Pandemik COVID-19 telah banyak mengubah lanskap kewangan dan juga ekonomi dunia, termasuklah negara kita Malaysia, dan mengakibatkan pelbagai kekangan daripada sudut pengoperasian perniagaan. Semenjak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) diisytiharkan pada 18 Mac 2020 oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yasin, industri pelancongan dan perhotelan antara yang paling teruk terjejas.