Nama klasik vs menu barat - Ali, Roslina; Che Hamzah, Hamnah (Universiti Teknologi MARA, Terengganu, 2022)
Pandangan pertama apabila melihat papan tanda nama restoran yang dipasang diluar bangunan pasti ramai yang beranggapan sajian masakan ala-ala kampung ada disediakan di sini. Namun jangkaan pelanggan yang pertama kali masuk ke restoran dan kafe ini meleset sama sekali termasuk penulis sendiri. Uniknya menu yang ditawarkan adalah rata-rata bertentangan dengan nama restoran atau kafe ini. Pemilik restoran atau kafe unik ini adalah Encik Zainal Abidin bin Basri. Pemilik berasal dari Perak dan berusia lewat 30-an. Beliau berkahwin dengan isterinya yang berasal dari Raub dan memiliki sepasang cahaya mata.